Gastronomie
Ingrediente:
- 300 g limbă de porc
- 1 ceapă mare
- 2 fire de praz
- 300 g măsline
- 2-3 linguri de pastă de tomate
- condimente
- ulei
Mod de preparare
Limba se pune la fiert împreună cu condimentele. După fierbere se toacă mărunt şi se îndepărtează toate pieliţele. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă măslinele şi se ţin câteva minute la călit. Apoi se adaugă prazul tocat rondele. întregul amestec se lasă la foc mic până se înmoaie şi prazul.
La sfârşit, se adaugă apa în care a fiert limba, astfel încât să fie acoperite toate ingredientele şi se lasă să fiarbă la foc mic. Apoi se adaugă limba tăiată bucăţi şi se lasă la fiert în continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adaugă bulion.
Pentru o savoare mai intensă, mancarea de limbă cu praz şi măsline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezonează cu sare şi piper.
Mod de servire
Se serveşte cu pâine cu cartofi.