Gastronomie

Fasole bătută

Ingrediente

  • 500 g de fasole boabe;
  • 3 cepe;
  • 1/2 păstârnac;
  • 1 morcov;
  • 50 g de boia dulce;
  • sare si piper.

Preparare

Fasolea se spală în mai multe ape şi se pune la înmuiat, de seara până a doua zi. Se mai spală încă o dată şi se pune la fiert în apă rece, separat, se pune o altă oală cu apa la fiert şi când fasolea dă în clocot, se trece în celălalt vas (când apa e fierbinte).

După ce a fiert cam o oră, se adaugă zarzavatul (morcovul, păstârnacul şi 2 cepe) curăţat şi tăiat în câte 2-3 felii. Când bobul este aproape fiert, se pune sare, apoi zarzavatul se îndepărtează, iar fasolea se strecoară şi se trece prin masina de tocat. Se căleşte 1 ceapă în puţin ulei şi se presară boia dulce. Se serveşte fasolea bătută cu ceapa călită deasupra.