Gastronomie
Ostropel de pui cu cartofi
Ingrediente
- Pui 2,000 kg
- Untură 0,200 kg
- Ceapă 0,250 kg
- Morcovi 0,150 kg
- Făină 0,100 kg
- Bulion pastă 0,100 kg
- Usturoi 0,100 kg
- Oţet de 9° 0,050 L
- Cartofi 1,800 kg
- Verdeaţă 0,100 kg
- Sare 0,050 kg
Preparare
După ce puiul a fost curăţat, se taie în porţii, i se adaugă sare, se pune la prăjit în untură. Se scoate apoi şi se aşază într-o cratiţă la o parte. In untură se căleşte puţin făina, se adaugă ceapa şi zarzavaturile tocate, se prăjesc şi se sting cu bulion, se adaugă apă, de preferinţă zeamă de oase şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute. Sosul astfel pregătit se strecoară prin moţ sau ciur peste pasărea din cratiţă. Se fierb împreună circa 40 de minute. Se curăţă usturoiul, se taie în felii şi se trage în untură stingîndu-se cu oţet. Se adaugă la ostropel şi se mai fierbe circa 5 minute împreună. Cartofii se fierb cu sare şi se pune verdeaţă tocată pe deasupra la servit.